Berekenen kinderalimentatie

Voor het berekenen van kinderalimentatie gelden sinds 1 april 2013 nieuwe richtlijnen. Met deze richtlijnen is geprobeerd de regels beter te laten aansluiten op de realiteit. Het plaatje van het traditionele gezin, met een zorgende moeder en werkende vader, vormt dus niet langer het uitgangspunt. De kinderalimentatie wordt vastgesteld door te berekenen wat de alimentatie-behoefte is, en wat de draagkracht van beide ouders is. De uitkomst van deze berekeningen resulteren in de vast te stellen maandelijkse kinderalimentatie, en in de bepaling welk bedrag voor wiens rekening komt. Aspecten die ook in de berekening worden meegenomen zijn het kindgebonden budget en de zorgcompensatie. Inmiddels zijn sinds de nieuwe richtlijnen ook alweer de nodige aanpassingen gedaan. 

Wij zullen u stap voor stap uitleggen hoe de kinderalimentatie wordt berekend, zodat u inzicht krijgt in hoe dit bedrag is opgebouwd en wat de gevolgen voor uw maandelijkse inkomen daardoor zijn.

Bekijk ook:

Maak nu een afspraak

Benieuwd wat Modern Uit Elkaar voor jullie kan betekenen? Wij willen graag gelijkwaardigheid en transparantie en spreken graag beide partners om te vertellen wat we voor jullie kunnen betekenen. Je kunt ons bellen, whatsappen of, e-mailen om een afspraak te maken. Vragen stellen kan altijd. Wij zijn er voor jullie beiden. Op verzoek ook op zaterdagochtend of in de avond.

MAAK EEN AFSPRAAK
Jacqueline
"Ik was verrast hoe goed Clara naar ons luisterde en hoe ze de aandacht voor ons beide wist te verdelen"
Aron
“Mijn kinderen vonden het fijn ook hun verhaal te kunnen doen en te vertellen wat zij belangrijk vonden”
 "Corona heeft onze aandacht en conflicten vragen juist nu om een oplossing. Onze dienstverlening gaat daarom door. In overleg met u maken we een keuze voor beeldbellen via Zoom of Microsoft Teams of een fysiek gesprek (1,5 meter afstand is geborgd en we zijn alert op de hygiënemaatregelen)."