Energiezuiniger wonen: hoe betaalt u de investering?

Energiezuiniger wonen verdient zichzelf terug

Energiezuiniger wonen biedt veel voordelen: meer wooncomfort, een goed gevoel (want u draagt bij aan een schoner milieu) en natuurlijk lagere maandlasten. Door die lagere maandlasten verdient de investering zichzelf terug. Zélfs als u een lening aangaat om de energiebesparende maatregelen te financieren: over het algemeen is de besparing hoger dan de lasten van de lening.

Er zijn talloze mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Zo kunt u bijvoorbeeld zonnecollectoren of een warmtepomp laten installeren of de isolatie van uw huis verbeteren. Vaak gaat het echter om flinke uitgaven, die u misschien niet zo van uw spaarrekening kunt halen.

Gelukkig zijn er hiervoor verschillende subsidieregelingen, hypotheekkortingen en speciale duurzaamheidsleningen. Het is natuurlijk fijn dat er meerdere opties zijn en dat u wat te kiezen heeft. Tegelijkertijd maakt dat het ook moeilijker. Want hoe weet u wat geschikter is: een persoonlijke lening of een hogere hypotheek waarin u de kosten van uw energiezuinige woning meefinanciert?

De beste financieringsvorm kiezen
Bij het maken van een keuze zult u onder meer rekening moeten houden met uw persoonlijke financiële situatie, maar ook of het gaat om een nieuwbouwhuis of een bestaand huis. En natuurlijk met de vraag wat u precies gaat verduurzamen.

Breed aanbod van subsidies, leningen en hypotheken
Wij geven u een onafhankelijk advies. Zo weet u zeker dat u een weloverwogen keuze maakt voor de lening of hypotheek die het beste bij u past.

Maak nu een afspraak

Benieuwd wat Modern Uit Elkaar voor jullie kan betekenen? Wij willen graag gelijkwaardigheid en transparantie en spreken graag beide partners om te vertellen wat we voor jullie kunnen betekenen. Je kunt ons bellen, whatsappen of, e-mailen om een afspraak te maken. Vragen stellen kan altijd. Wij zijn er voor jullie beiden. Op verzoek ook op zaterdagochtend of in de avond.

MAAK EEN AFSPRAAK
Jacqueline
"Ik was verrast hoe goed Clara naar ons luisterde en hoe ze de aandacht voor ons beide wist te verdelen"
Aron
“Mijn kinderen vonden het fijn ook hun verhaal te kunnen doen en te vertellen wat zij belangrijk vonden”
 "Corona heeft onze aandacht en conflicten vragen juist nu om een oplossing. Onze dienstverlening gaat daarom door. In overleg met u maken we een keuze voor beeldbellen via Zoom of Microsoft Teams of een fysiek gesprek (1,5 meter afstand is geborgd en we zijn alert op de hygiënemaatregelen)."