Een ouderschapsplan voor uw kinderen

Partnerschap eindigt, ouderschap blijft. Hoe regelt u dit samen? Niet alleen op papier maar zo dat het echt werkt. Hoe zorgt u samen dat uw kind(eren) zo min mogelijk hinder heeft van de scheiding?  Wat is de beste manier om het samen aan de kinderen te vertellen? Een scheiding brengt ook voor kinderen veel onzekerheden met zich mee. Dit vraagt aandacht. Alles wat u bezig houdt kunt u bespreken in de mediation.

Wij helpen u en geven u inzage in mogelijkheden, kosten en regelingen. Op basis van uw situatie maken we een berekening voor kinderalimentatie in het programma Split Online. Uw besteedbaar inkomen is het uitgangspunt. De afspraken die u samen maakt komen in een werkbaar ouderschapsplan. Hierin staat in elk geval de zorgregeling (wanneer bij welke ouder), de manier waarop u elkaar informeert en dingen bespreekt en de financiële regeling. Ook kunnen afspraken gemaakt worden over de opvoeding, schoolkeuze, praktische zaken als sport, clubjes en contacten met familie zoals opa’s en oma’s. Er is aandacht voor de verschillende levensfasen van de kinderen en wat te doen als de situatie wijzigt. Bijvoorbeeld doordat er een nieuwe partner komt en/of er een verhuizing aankomt. Als in de praktijk blijkt dat aanpassing nodig is kunt u binnen een half jaar een afspraak maken voor een gratis nazorggesprek.

Clara Boel is gecertificeerd KIES mediator. Ze plant ook een kindgesprek als onderdeel van het scheidingstraject. De inhoud en het belang hiervan bespreekt ze graag met u. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen, als ze dat willen, gehoord worden door een rechter over de af te spreken omgangsregeling. Hier vertelt Clara Boel u meer over tijdens het traject. Voor jongere kinderen heeft ze boekjes die u kunt gebruiken om de nieuwe situatie uit te leggen aan de kinderen.

Informatie over de impact voor kinderen en hoe hiermee om te kunnen gaan kunt u onder andere vinden op www.kiesvoorhetkind.nl. Ook de site van www.villapinedo.nl biedt informatie en hulp voor kinderen met gescheiden ouders.

Maak nu een afspraak

Benieuwd wat Modern Uit Elkaar voor u kan betekenen? Wij willen graag gelijkwaardigheid en transparantie. Als het gaat om een kennismaking, dan is dit gesprek met beide partners. Heeft u vragen? U kunt ons rustig bellen, whatsappen of e-mailen. Op verzoek plannen we ook afspraken op zaterdagochtend of in de avond.

MAAK EEN AFSPRAAK
Jacqueline
"Ik was verrast hoe goed Clara naar ons luisterde en hoe ze de aandacht voor ons beide wist te verdelen"
Aron
“Mijn kinderen vonden het fijn ook hun verhaal te kunnen doen en te vertellen wat zij belangrijk vonden”