Echtscheiding – Einde partnerschap

Het begeleiden van een scheiding is maatwerk. Elke situatie en elk mens is immers ander. Beide partijen doen er toe en willen verder met hun leven. Daarom is er bij Modern Uit Elkaar aandacht voor uw beider situatie, belangen en mogelijkheden.

De mediation start met een kennismaking waarin we verwachtingen over en weer bespreken. Vervolgens een inventarisatie van uw situatie en wensen. Op basis hiervan stemt u met de mediator de aanpak af. Het gaat dan om de duur, inhoud van het traject, werkafspraken en kosten. Het is mogelijk financiële gegevens via de DigiD in een beveiligde omgeving aan te leveren; dit werkt snel en efficiënt. Hierdoor bespaart u tijd en kosten. Deze tijd kunt u besteden aan het bespreken van de dingen die er echt toe doen. Clara Boel vertelt u hierover in een kennismakingsgesprek meer.

Standaard komen zaken aan de orde als wonen (nu en straks), ouderschap, vermogens- en boedelverdeling, eventueel alimentatie, mogelijke erfenissen en natuurlijk de pensioenverdeling. U bepaalt zelf binnen de wettelijke kaders de inhoud van de afspraken. Elke levensfase heeft zijn eigen aandachtspunten, uiteraard is hier aandacht voor.

Het resultaat van de mediation is een (echtscheidings)convenant waarin alles wat nodig is vast ligt.   Soms hoort hier een alimentatieberekening en/of vermogensverdeling bij. Als er minderjarige kinderen zijn ligt er een werkbaar ouderschapsplan. Een samenwerkende advocaat (of de advocaat van uw keuze) dient vervolgens het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Nadat de scheiding is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand is de scheiding formeel.

Maak nu een afspraak

Benieuwd wat Modern Uit Elkaar voor u kan betekenen? Wij willen graag gelijkwaardigheid en transparantie. Als het gaat om een kennismaking, dan is dit gesprek met beide partners. Heeft u vragen? U kunt ons rustig bellen, whatsappen of e-mailen. Op verzoek plannen we ook afspraken op zaterdagochtend of in de avond.

MAAK EEN AFSPRAAK
Jacqueline
"Ik was verrast hoe goed Clara naar ons luisterde en hoe ze de aandacht voor ons beide wist te verdelen"
Aron
“Mijn kinderen vonden het fijn ook hun verhaal te kunnen doen en te vertellen wat zij belangrijk vonden”